Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022
10
Σεπ
2014

Γραμμή 4 του μετρό - ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών

Γράφτηκε από 

Γραμμή 4 του μετρό - ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών 

 Το Μετρό έχει ήδη αναγνωριστεί ως ο βασικότερος τρόπος βελτίωσης των συνθηκών καθημερινής μετακίνησης των πολιτών. Πολλοί επιδιώκουν να εγκατασταθούν σε περιοχές με υψηλή ποιότητα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης (Μετρό, ηλεκτρικός κ.τ.λ.) περιοχές που αυτομάτως με τη λειτουργία του Μετρό αναβαθμίζονται και δημιουργούν υπεραξίες στα ακίνητα

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και η γραμμή 4 του Μετρό που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αθήνας όπως η Κυψέλη το Γαλάτσι και τα Εξάρχεια. Το πρώτο κομμάτι της γραμμής 4 του Μετρό θα συνδέει τον Ευαγγελισμό με το Άλσος Βεΐκου περνώντας από τους εξής 9 σταθμούς: 

Άλσος Βεΐκου, επί της λεωφόρο Ομορφοκκλησίας πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων. Θα σχεδιαστεί ως τερματικός σταθμός.
Γαλάτσι, στη διασταύρωση των λεωφόρων Ομορφοκκλησίας και Γαλατσίου.
Κυψέλη, στη πλατεία Κυψέλης.
Δικαστήρια, στον ελεύθερο χώρο νοτίως του συμπλέγματος των κτηρίων των δικαστηρίων.
Αλεξάνδρας, σε ελεύθερο χώρο σε διασταύρωση της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Εξάρχεια, στην πλατεία Εξαρχείων.
Πανεπιστήμιο, κάτω από την οδό Ακαδημίας. Ο σταθμός ( που θα εξυπηρετεί τις γραμμές 4 και 5) θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό Πανεπιστήμιο της γραμμής 2 αλλά αναμένεται να συνδέεται υπογείως με αυτόν.
Κολωνάκι, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.
Ευαγγελισμός, όπως και ο σταθμός Πανεπιστήμιο, ο σταθμός του Ευαγγελισμού θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 3, αλλά θα συνδέεται υπογείως με αυτόν.

 Εκτιμάται ότι η εν λόγω Γραμμή θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 500.000 επιβάτες δίνοντας ανάσα σε πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης. Θα παρέχει  εξυπηρέτηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, Δικαστήρια και σε σημαντικές εγκαταστάσεις όπως Νοσοκομεία (Παίδων, Λαϊκό), καθώς και ανακούφιση σε υφιστάμενους σταθμούς Μετρό από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτησή του επιβατικού κοινού (Σύνταγμα κ.τ.λ.). Επίσης η επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό θα αναβαθμίσει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές οδηγώντας σε υπεραξίες ακινήτων καθώς πολλοί επιδιώκουν να εγκατασταθούν σε περιοχές με υψηλή ποιότητα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2875 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 17:16
Ανάθεση Σε περίπτωση που θέλετε να σας βοηθήσουμε στην πώληση / ενοικίαση του ακινήτου σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Ζήτηση Σε περίπτωση που θέλετε να σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση νέου ακινήτου, επικοινωνήστε μαζί μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλ: 210 2915 834,
Fax: 210 2931749,
e-mail: info@karavas.gr

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 9.00 - 14.30 & 17.30 - 20.30.
Σάββατο: 9.00 - 14.00